Menu

Beleggen met oog voor mens, dier en de wereld

Duurzaamheid komt steeds hoger in het vaandel te staan en dat is niet voor niets, want de noodzaak van bewust leven wordt steeds groter. Duurzaamheid speelt dan ook een steeds grotere rol in de wereld van investeren, waar duurzaam beleggen steeds populairder wordt. Maar wat houdt duurzaam beleggen precies in? In dit artikel ga ik er dieper op in. 

Duurzaam beleggen uitgelegd

Bij beleggen in duurzame aandelen hou je rekening met de impact die bedrijven uitoefenen op het milieu en de maatschappij. Duurzaam beleggen wordt dan ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd. Bij het samenstellen van je portefeuille hou je dus niet alleen rekening met de financiële prognoses van een bedrijf, maar sta je ook stil bij bepaalde duurzaamheidscriteria. Hiervoor wordt in de beleggingswereld vaak gebruikgemaakt van ESG-criteria. ESG staat voor ‘Environment’, ‘Social’ en ‘Governance’ en op basis van deze drie aspecten wordt een bedrijf beoordeeld. 

Wat levert duurzaam beleggen op?

Je zou misschien denken dat duurzaam beleggen minder oplevert omdat niet enkel rekening wordt gehouden met financiële prognoses, maar niet is minder waar. Sterker nog: volgens een groot wetenschappelijk onderzoek presteren duurzame beleggingen in om en nabij de 90% van de gevallen gelijk of zelfs beter. Met duurzaam beleggen draag je dus niet alleen bij aan een toekomstbestendige wereld; het is ook financieel aantrekkelijk. 

Meer weten over duurzaam beleggen?

Ben je geïnteresseerd geraakt in duurzaam beleggen en ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website van Beursgenoten.